Maria Callas și Tom Hanks


Filmul Philadelphia reunește, într-un moment de mare sensibilitate, pe Maria Callas, fără știința ei, și pe Tom Hanks, extrem de conștient de vocea și emoția ei.

Tom Hanks reușește, ca nimeni altul, să traducă pentru profani și în același timp, să amplifice, forța ariei interpretate de Divă, La Mamma Morta

Pe personajul lui Hanks din Philadelphia nu ai cum să nu îl iubești. Și Antonio Banderas îl iubește și Denzel Washington învață să îl iubească. Nu ei, personajele interpretate de ei, dar, acum, pare cam același lucru.

Este extrem de decent, de bun, de inimos. Dar trăiește o mare nedreptate, viața i se apropie de sfârșit din cauza SIDA, cancerul homosexualilor la începutul anilor 80, cum spune chiar personajul.

Filmul este despre viață și moarte, despre iubire, despre dreptate, despre toleranță și înțelegere. Iar personajul acesta curajos își dezvăluie imensa tragedie, lupta interioară, durerea, regretul, furia, o singură dată. Atunci când interpretează aria cântată de marea Maria Callas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: