Bunica mi-a zis sa îți spun ca îi pare rău


Fredrik Backman

E foarte înduioșătoare. Este despre o lume fantastică, pe care o bunică genială a  construit-o pentru nepoata ei la fel de geniala. Doar că, după ce bunica moare, iar povestea înaintează, cavalerii și monștrii din lumea imaginara se dovedesc a fi de fapt vecinii din micul bloc în care locuiesc.

Limba lor secretă e de fapt limba maternă a unuia dintre locatari, pe care bunica îl salvase într-una din numeroasele operațiuni de salvare din zone de război la care participase.

Până la sfârșitul poveștii, fiecare din vecinii Elsei devine un personaj cu o poveste impresionantă, cu legături neașteptate, cu suferințe vechi, nebănuite, și cu un potențial uimitor de a iubi și de a se proteja reciproc.

Micuțul bloc, care se dovedește ca era al bunicii, câștigat la o partidă de poker, este un castel minunat în care oamenii se apreciază și au grija unii de alții. Darul pe care bunica geniala și cam sărită de pe fix l-a făcut nepoatei ei.

https://www.libris.ro/bunica-mi-a-zis-sa-ti-spun-ca-i-pare-rau-fredrik-ART978-606-710-771-5–p21835763.html

https://www.simonandschuster.com/books/My-Grandmother-Asked-Me-to-Tell-You-Shes-Sorry/Fredrik-Backman/9781501115066/#praise

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: